Båthold og det å eie båt er morsomt, men vi vet at gode tips til vedlikehold, rengjøring og kjøreteknikk kan gjøre jobben enklere for deg som bruker. Derfor har vi samlet noen videoer som kan gi deg innspill og veiledning på veien.

Vask, vedlikehold og polering

Vask og vedlikehold av ditt dørkbelegg (slik som Aquatrack) er viktig både for dørkbeleggets levetid og for å holde båten ren og pen. Vi gir deg tips til hvilke rengjøringsmidler du bør bruke, og hvordan du rengjør dørkbelegget enkelt og greit.

Våren er tiden for klargjøring av båt for sesongen. Dette er en tid med mye forventninger til den forestående sesongen, og klargjøringen din spiller ofte en stor rolle for hvor smertefri hele båtsesongen blir. Vi gir deg tips til det du må huske på før du setter båten på vannet.

Det å vaske hvit gelcoat kan noen ganger være krevende, og noen merker og riper er vanskeligere å få vekk enn andre. Vi gir deg noen tips til hvordan rubbing kan hjelpe deg slik at du får båten din 100% ren og pen igjen.

Vindskjermer som blir mattet over tid er vanlig i båt. Vi viser deg hvordan du enkelt og effektivt kan få din vindskjerm til å se ut som ny!

Baugpropell er blitt et mer og mer vanlig utstyr på båter helt ned i 6 meter. Vi viser deg hvordan du holder din baugpropell vedlike slik at du kan stole på at den virker - gjennom hele sesongen.

Splinten på baugpropellen kan noen ganger få påkjenninger som gjør at den ryker, eller blir såpass gammel at den blir svekket. Vi viser deg hvordan du selv kan bytte baugpropell på din båt.

Riktig vedlikehold av ankervinsjen er viktig for å opprettholde funksjonen for selve vinsjen. Vi tar for oss de viktigste delene av vedlikehold av ankervinsjsystemet og viser deg trinn for trinn hvordan du bør gå frem.

Merker og dekaler på båten kan være utsatt for slitasje i løpet av båtsesongen, som følge av møter med bryggekanter og lignende. Vi viser deg hvordan du enkelt bytter dekaler på din båt, uavhengig av merke.

Båt og båtfører

Det å legge til for første gang kan oppfattes som krevende og litt vanskelig, men krever ofte kun mengdetrening for at du føler deg 100% komfortabel neste gang du kommer inn i havn. Vi gir deg noen tips til hvordan du kan gjøre det enklere for deg selv, og hvordan du får full kontroll på det å legge til ved brygga.

Det å forberede seg godt før du drar ut på sjøen er viktig, og det er lett å glemme å kontrollere sentrale elementer før man legger ut. Fortøyning og måten du fortøyer båten på kan også være med på å gjøre det vanskeligere eller lettere for deg når du skal legge ut på tur. Vi gir deg derfor noen tips til hva du må tenke på før du legger ut på tur, og hvordan du kan fortøye båten for enklest mulig å legge til og legge fra brygga.

Riktig vedlikehold når du bruker båten under vinteren er viktig for båtens ytelser og ikke minst at du kan stole på båten under vinterbruk. Vi gir deg noen tips og råd til hva du må gjøre for å holde båten i god bruksstand under vinterbruk.

Båtutstyr og teknisk veiledning

Oppdatering av kartplotteren er viktig, spesielt hvis du har kjøpt brukt båt eller din nye båt begynner å bli noen år. Kart er ferskvare, og Garmin tilbyr deg som bruker online oppdateringer. Vi viser deg hva du må gjøre for å oppdatere din Garmin-plotter.

Septikk-systemet på en båt er en detaljrik konstruksjon som krever vedlikehold og ettersyn. Vi viser deg hvordan septikk-systemet fungerer, og hvordan du forebygger frostskader etc. ved vinterlagring.

Det å sette opp din kartplotter riktig er viktig for en enklere funksjon hver gang du skal bruke båten. Vi viser deg hvordan du enklest setter opp din Garmin kartplotter og hvilke steg du må igjennom.

Transport og opplag

Riktig sikring av båten under transport er kritisk for din egen og dine medtrafikanters sikkerhet. Båten skal sikres i alle retninger og du som fører av bilen med henger er ansvarlig for både vekt og sikring. Vi viser deg hvordan du skal sikre din båt på henger og hva du bør være oppmerksom på.

Du kan selv enkelt gjøre klar båten for opplag, og sørge for at du har et godt utgangspunkt når du skal ta frem båten for neste sesong. Vi viser deg hva du må gjøre for å forberede båten din for vinteropplaget.

Det er viktig å sikre at din båt som har toalett og vannsystem ombord får riktig forberedelser før du setter den bort for vinteren. Vi viser deg hva du må gjøre for å unngå at vann som fryser gjør ødeleggelser på vannsystemet i din båt.

Snarveier